Afbeelding
Foto:

Avond over Meridiaantherapie

HETEREN - Op 14 november was de Meeuwenzaal van De Bongerd in Heteren met bijna tachtig personen, goed gevuld. Erwin Zeydner gaf een lezing over meridiaan therapie, die het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleert.

Erwin, van huis uit fysiotherapeut, legde zijn therapie op duidelijke wijze uit. Uitgegaan wordt van de uit de acupunctuur bekende meridianen, welke worden gestimuleerd door middel van massagestaafjes. Het lichaam reageert hierop door van binnenuit genezingsprocessen in gang te zetten.

Uitgangspunt is, dat de mens een zeer veelzijdig wezen is. Erwin hanteert de volgende denkmodellen: Geest Ziel Levensenergie Lichaam. Aan dit model voegt hij als vijfde niveau de 'omgevingsfactoren' toe, zoals relaties, klimaat, voorouders, et cetera.

Met de meridiaantherapie richt hij zich dus op het niveau van de levensenergie, helpt de zelf genezende krachten via de acupunctuurpunten en de meridianen. Deze energie kan of te veel of te weinig aanwezig zijn. Het gaat om de balans tussen de polen yin en yang.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden werd de werkwijze en het slagen van de behandeling toegelicht, waarbij hij duidelijk aangaf waar de grenzen van een succesvolle behandeling liggen. Erwin beantwoordde de vele vragen vanuit het publiek. Er kan worden teruggekeken op een avond die de moeite waard was.

Op 12 december organiseert Spirituele Ontmoeting Heteren in samenwerking met Herberg de Aandacht een kerstconcert met een optreden van het Nijmeegs Byzantijns koor in R.K-kerk, Kerkplein 1 Heteren. Aanvang 20.00 uur. Entree: volwassenen 7,50 euro en jongeren tot 21 jaar 5 euro. (www.spirituele-ontmoeting-heteren.com).