Start van het EU-Schoolfruitprogramma bij basisschool De Hien in Dodewaard
Start van het EU-Schoolfruitprogramma bij basisschool De Hien in Dodewaard Foto: De Hien

Basisschool De Hien start met

het EU-schoolfruitprogramma

DODEWAARD - Deze week start het EU-schoolfruitprogramma in Nederland. Ook basisschool De Hien uit Dodewaard doet mee en de komende twintig weken zullen de leerlingen drie keer per week gratis groente en fruit krijgen. Onlangs vond de opening plaats in aanwezigheid van een peer, banaan en aardbei!

Met het EU-schoolfruit ontvangen de leerlingen gratis groente en fruit. Dit stimuleert kinderen om samen in de klas groente en fruit te eten en hier samen plezier aan te beleven. Tijdens de twintig weken geeft de Hien EU-schoolfruitlessen en smaaklessen. Het blijkt dat leerlingen die naar een school gaan met een goed schoolfruitbeleid, thuis ook vaker kiezen voor fruit tussendoor. Ook eten zij meer groente en fruit dan voorheen.

De vaste fruitdagen worden woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen maken een aantal ‘fruitouders’ het fruit klaar voor groep 1 - 4, groep 5 - 8 zorgt daar zelf voor. Groente en fruit die in het seizoen beschikbaar zijn worden geleverd.

De Hien werkt samen met de GGD aan de Gezonde School-aanpak. Deelname aan het EU-schoolfruitprogramma is onderdeel hiervan. Een werkgroep bestaande uit ouders en leerkrachten maken de verdere plannen van het concept concreet en voeren deze uit.