Op zoek naar sterren bij CNME 't Pakhuis in Hemmen

HEMMEN - Op zaterdagavond 25 november 19.30 uur verzorgt CNME `t Pakhuis in de Oude School in Hemmen voor de eerste keer een sterrenkijkavond voor degenen die zijn geïnteresseerd in wat er zich zoal in het heelal bevindt aan hemellichamen.

In een gevarieerd avondvullend programma nemen enthousiaste amateurastronomen de bezoeker mee op reis door het heelal. Met behulp van een planetariumprogramma geven we informatie over de actuele sterrenhemel waarbij de bezoeker mogelijk zijn eigen sterrenbeeld kan herkennen en bekende planeten als Saturnus of Jupiter.

Verder worden er filmpjes en foto`s vertoond van de planeten die in ons zonnestelsel voorkomen. Na deze introductie is het de bedoeling om naar buiten te gaan en met behulp van telescopen de sterrenhemel te verkennen. Hiervoor moet het wel helder weer zijn en dat is dus even afwachten. Mocht er vanwege slecht weer niets te zien zijn op deze zaterdagavond dan is er nog een andere mogelijkheid en wel op vrijdag 22 december in het Geofort in Herwijnen.

Heeft u belangstelling voor deze avond dan graag uiterlijk maandag 20 november aanmelden via info@pakhuishemmen.nl. Na aanmelding laten we u tijdig weten of deze avond doorgaat. De kosten voor deze avond bedragen inclusief een consumptie 3,00 euro.

Het overzicht van alle activiteiten staat op de website van CNME ‘t Pakhuis: www.pakhuishemmen.nl en ’t Pakhuis is te volgen via de Facebookpagina /PakhuisHemmen. Op www.heerlijkhemmen.nl staan alle activiteiten van Hemmen.