Het seniorenteam
Het seniorenteam Foto: C Haggenburg

Springsters Elistha door naar NK

ELST - Tijdens de voorronden voor het NK-groepsspringen in Heerenveen en in Nunspeet hebben de springsters van GV Elistha zich weten te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Op 4 november waren de senioren in Heerenveen. Zij deden mee op drie onderdelen. Op mintramp pegasus en tafel kwamen zij door het ontbreken van een eis net tekort om zich te plaatsen voor het NK. Op minitramp haalden zij deze eisen wel en hoewel het optreden zeker niet vlekkeloos verliep, wisten zij in een zeer sterk deelnemersveld toch nog een vierde plaats te bemachtigen. Dit gaf recht op een ticket naar het NK!

Op 11 november waren de junioren in Nunspeet voor hun voorronde. Ook zij namen deel op drie onderdelen. Ze sprongen netjes maar ook niet helemaal zonder foutjes. Toch konden zij met een vijfde plaats op minitramp, een tweede plaats op pegasus en een eerste plaats op tafel zeer tevreden terugkijken op deze plaatsingswedstrijd. Op alle onderdelen zijn zij door!

De finale zal zijn op 9 december as in Sittard. Het feit dat ze nog beter kunnen scoren als de kleine foutjes er uit zijn, geeft zeer goede hoop en mooie verwachtingen voor dit NK.