Ondanks prognose toch winst voor Dovol

DODEWAARD - De uitwedstrijd van Dovol tegen Agilitas was door de NeVoBo in de prognose opgenomen als een 3-1 winst voor Agilitas. In de ranglijst stond Dovol onder de tegenstander.

De eerste set leek het er heel sterk op dat de winst inderdaad voor Agilitas zou zijn. Het lukte Dovol bij te blijven tot 6-6, maar daarna pakte Agilitas het initiatief. Door een moeilijke service bleef Dovol onder druk staan en wist slechts zelden tot een goede passing te komen. Dus de variatie in de aanval was ver te zoeken. Vooral tegen zichzelf vechtend met rommelig en chaotisch spel werd de set met 25-19 verloren.

Maar hoe kan het tij keren in een volgende set. Gelijk opgaand tot 4-4; dan achter met 8-5; gelijk bij 11-11. Daarna doorstomend naar de 25 punten met twee series goed volleybal spel van respectievelijk 4 en 5 punten op rij en maar 14 voor Agilitas. Dit werd een beetje gekopieerd naar de derde set, maar hier wist Agilitas toch weer bij te komen bij 18-18, maar dit had de nodige kracht gekost waardoor Dovol toe won: 20-25.

De vierde set was het een over en weer en was ook de stand 18-18 het breekpunt van de set. De druk om deze set te winnen en met 4 punten naar huis te kunnen gaan, zorgde bij Dovol voor een 'paniekerig' spel. De rust was weg, er was ongecontroleerd spel en vooral voor de eigen spelers verrassende situaties waarvan Agilitas profiteerde: 25-21.

Dan de vijfde set; altijd lastig voor Dovol, maar dit keer goed gestart. Direct al bij 0-3 een TO afgedwongen, dan een gunstige veldwissel met 2-8. Slecht een hapering in het spel vanaf 9-14, maar blokkerend toch de winst pakkend met 12-15. Een resultaat van 2-3 voor Dovol.