Xanthos H1 doet goede zaken

ZETTEN - 11 november kregen de volleyballers uit Zetten bezoek van VV Zeewolde. Een jong team dat nieuw is in de 3e divisie en na een moeizame start veel punten heeft gehaald in de laatste weken.

De bezoekers maakten indruk tijdens het inslaan, maar tijdens set 1 liep dit anders. Xanthos, nog steeds incompleet door blessures, wist met service-druk het spel flink te ontregelen, waardoor hun aanval minder gevaarlijk werd. Xanthos had het blok goed op orde, en succesvolle 3-meter aanvallen van Nico Baars gaven net dat extra zetje; 25-12!

Set 2 kon Xanthos het goede spel van set 1 niet vasthouden. Zeewolde bleef makkelijk bij tot 10-10, maar liep daarna via een lange service-serie uit. Een enorm verschil met set 1, waarbij het leek alsof de gifbeker helemaal leeg moest bij Xanthos; 15-25.

Na flink wakker geschud te zijn werd de draad opgepakt in de 3e set. Xanthos' verdediging liep beter, en spelverdeler Pascal van Meerten vond de aanvallers beter. Invaller Rob Verwoert, routinier van Heren 2, zette solide spel neer met service-druk en slimme ballen, resulterend in een 25-18 uitslag.

In set 4 was het nog wel even spannend, maar halverwege werd Xanthos dominanter. Dit leidde tot 25-18 setwinst en een solide 3-1 overwinning.

Een speciale vermelding voor nieuweling Timo Prangers die zich snel heeft weten aan te passen aan het hogere nivo. Met name blokkerend heeft hij zijn stempel weten te drukken op de wedstrijd.

Met deze uitslag nestelt Xanthos zich weer goed in de middenmoot, en kan verder naar boven kijken. De volgende thuiswedstrijd is dinsdag 28 november 19.30 uur wanneer Dynamo Apeldoorn op bezoek komt.