Sfeervol metselconcert met muziekklokken

RESSEN - Op de foto staan kinderen uit Haalderen die op schaal, naar eigen invulling, de Ressense Toren nabouwden. Aansluitend klonken concertklanken en bleken de muziekklokken een openbaring...

Ressen heeft haar deuren geopend sinds zomer 2016, voor velerlei activiteiten. Het concert op zondag 5 november namens stichting Talento Metissimo was wederom sfeervol en rustiek, passend in de omgeving zonder drukke autowegen. Het is fijn als we dat kunnen behouden.

De Toren van Ressen is bijna vierkant: 4,8 bij 4,5 meter. Met attributen zoals de juiste bouwsteentjes, tekening, placemat, touw ligt er weer een unieke Beta-Cultuur module van Stichting Talento Metissimo voor jong en oud! Met of zonder rekenwerk, ieder kiest zijn niveau. Uitleg volgde over de vondsten van de muziekklokken met klok- en cursuspresentatie, vanaf 6-8 jaar tot en met volleerde musicus.

"Aansluitend opende Elmar het concert op bariton met een indrukwekkend ritmisch en melodisch spel. Elisa vertolkte op dwarsfluit waardig en warm het bekende Donna Donna. De toppen van de altviool werden bestreken door Ikira, die op een eigen thema op klavier improviseerde (Magical Forest) en afsloot met zang/piano 'They are the stars' (ook eigen werk). Een waardig concert, dank musici en publiek! In de Kosterij smulden we van appeltap, appel-cake, appelflappen en sterappeltjes van Betuwse bodem met voor de kinderen (appeltjes)thee uit een echt porceleinen serviesje op maat. Genieten! Dank aan het ouderplatform! Kortom: Een eyeopener voor kinderen en ouders en voor herhaling vatbaar." Meer info staat op www.TalentoMetissimo.nl.