'Saliera' gemaakt door Benvenuto Cellini
'Saliera' gemaakt door Benvenuto Cellini Foto: Cstutz

Avond kunstcollectie van Huis Habsburg

ELST - Vrijdagavond 24 november verzorgt stichting Creatief Collectief Elst voor de veertiende keer een thema-avond in De Bibliotheek Elst.

Wanneer een familie meer dan vijfhonderd jaar in het centrum van de macht verkeerde, een rijk bezat waar de zon nooit onder ging en familieleden op tronen door heel Europa had, dan kun je er van uit gaan dat hun kunstcollectie adembenemend is.

De lezing wordt verzorgd door Arno van Hoeven. Voor de vaste bezoekers van de thema-avonden is hij inmiddels een goede bekende want elk jaar verzorgt hij een lezing voor Creatief Collectief Elst. Voor wie hem nog niet kent: Arno is thuis op geschiedkundig en kunsthistorisch gebied. Hij vertelt interessante feiten en goede verhalen bij mooie afbeeldingen.

Altijd al eens een blik in de kunstcollectie van een keizerrijk willen werpen? Dit is uw kans op vrijdag 24 november om 20:00 uur, zaal open 19.45 uur in de Bibliotheek Elst, Europaplein 1, Elst. Reserveren kan via info@creatiefcollectiefelst.nl of 06 19324660. Er wordt een vrijwillige bijdrage na afloop van de lezing gevraagd.