Afbeelding
Foto: j.de Vries

Dierengeluiden: Wat doe je in de herfst?

HETEREN - Als je vanaf de Betuwse kant over de Rijn kijkt, dan zie je allerlei kleuren in de stuwwal aan de overkant. Ja het is nu echt diep in de herfst en er vallen al veel bladeren af. Het is superleuk om lekker door de bladeren te schuiven met je voeten, dat ritselt zo fijn.

Ook leuk is het om mooi gekleurde bladeren te zoeken en die te drogen tussen vloeipapier en er dan door ze op te plakken een schilderij van te maken. Als je nu toch allerlei bladeren gedroogd hebt, haal dan eens een bomenboek uit de bibliotheek en probeer te ontdekken van welke boom het blad is dat je gedroogd hebt. Op Landgoed Overbetuwe staan verschillende loofbomen. Kom eens kijken welke dat allemaal zijn.

Bij de kinderboerderij staat een aantal eiken. Misschien kun je daar eikels vinden waar je met behulp van cocktailprikkers leuke poppetjes en beestjes van kan maken. Wil je niet naar buiten dan kun je in de lekker warme kamer kijken naar de vogeltjes in de tuin. Als je wat vetbollen ophangt en voer strooit kun je de pimpelmeesjes (die met dat blauwe kopje) en de koolmeesjes (die met het zwaarte kopje) heel goed bekijken. Op het voer komen natuurlijk ook musjes, roodborstjes en winterkoninkjes af.

Al deze vogeltjes zijn ook bij ons op het Landgoed. Kom maar eens kijken misschien zijn de uilen er dan ook al weer. De Kinderboerderij en het Landgoed Overbetuwe vind je aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Meer informatie staat op www.gezinsboerderij.nl. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten op de kinderboerderij like dan www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe. Je kunt ook bellen met 026 4720707.