Sem Teunissen werd eerste op de 200m vrije slag
Sem Teunissen werd eerste op de 200m vrije slag Foto: Anneke Peters

Lange afstanden voor zwemmers ZVO

ELST - Aan de eerste Lange afstandswedstrijd in dit seizoen in Doetinchem hebben vijf zwemmers van de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) deelgenomen. Zij verbeterden twaalf persoonlijke records en er werd eenmaal een eerste plaats behaald.

Kai van den Brink kwam uit op de 800m vrije slag. Hij verbeterde op deze afstand zijn persoonlijk record met maar liefst bijna dertig seconden. Gelijktijdig verbeterde hij ook zijn bestaande beste tijden op de tussenliggende 200m vrije slag en de 400m vrije slag. Rosalie van Hulst kwam maar tot maar liefst vier persoonlijke verbeteringen. Ook zij verbeterde haar beste tijd op de 800m vrije slag aanmerkelijk met maar liefst veertien seconden. Ook op de tussenliggende 200m vrije slag en de 400m vrije slag stelde zij haar beste tijd scherper. Tenslotte zwom zij op de 200m wisselslag twee seconden sneller dan voorheen.

Sam Pollmann was op zijn 800m vrije slag liefst bijna twee minuten sneller dan zijn persoonlijk record. Hij tikte aan na 13:04.19. Op de daaropvolgende 200m wisselslag ging hij vier seconden sneller dan in de voorgaande wedstrijden. Sanne Teunissen verbeterde haar persoonlijk record op de 800m vrije slag met meer dan een halve minuut. Zij bleef met een tijd van 13:01.34 net boven de dertien-minutengrens. Op de 200m vrije slag behaalde Sem Teunissen een eerste plaats, verbeterde hij zijn persoonlijke beste tijd met meer dan 24 seconden en verbeterde het clubrecord op deze afstand. Ook verbeterde hij en passant zijn persoonlijk record op de 100m vrije slag.