v.l.n.r. Benjamin, Sanne en Iris
v.l.n.r. Benjamin, Sanne en Iris Foto: Janita de Meij

Tweede deelname ZVO aan zwemcircuit

ELST - Met drie zwemmers heeft de Zwemvereniging Overbetuwe (ZVO) deelgenomen aan het tweede Junioren, Jeugd en Senioren Circuit in Zutphen. Zij behaalden vijf finaleplaatsen en in totaal zes podiumplaatsen.

Benjamin McCarthy kwam uit op zowel de 50m rugslag, de 100m rugslag als de 200m rugslag. Op de 50m rugslag kwam hij tot een verbetering van twee persoonlijke records. Ook op de 100m rugslag verbeterde hij zijn persoonlijk record. Daarnaast zwom hij ook op de 200m rugslag sneller dan voorheen. Op al deze afstanden werd hij uiteindelijk eerste. Verder verbeterde hij de clubrecords op deze afstanden. Twee van deze eerste plaatsen werden behaald in een finaleronde.

Iris de Meij startte op de 100m rugslag, de 100m wisselslag en de 200m wisselslag. Op de 200m wisselslag kwam zij tot een verbetering van haar persoonlijk record. Op de 100m wisselslag kwam zij uit in de finaleronde. Op alle drie de afstanden waarop zij uitkwam behaalde zij een tweede plaats. De tijd op de 200m wisselslag was goed voor een clubrecord.

Tenslotte kwam Sanne Teunissen uit op de 100m vrije slag, de 400m vrije slag en de 100m vrije slag. Op deze laatste afstand maakte zij haar debuut. Zij verbeterde haar persoonlijke beste tijden op de 50m vrije slag en de 400m vrije slag. Op de 100m vrije slag kwam zij uit in de finaleronde en werd daar verdienstelijk vijfde.