Middag Seniorenpastoraat

ELST - 'Staan voor je gelovige levensovertuiging?' Een actuele vraag. Steeds vaker wordt er voor gepleit dat levensovertuiging en vooral gelovige levensovertuiging niet thuishoort in de publieke ruimte.

Geloven, zo heet het, dat mag, maar dan achter de eigen voordeur. Dienen we meer in de richting te gaan van de laicité zoals in Frankrijk met bijvoorbeeld In de officiële openbare ruimte geen kruisjes hoofddoekjes. Voor gelovigen lijkt het moeilijk om echt uit te komen voor hun overtuiging, terwijl mensen met een seculiere levensovertuiging zich vrij kunnen uiten. En in hoeverre mag de eigen gelovige levensovertuiging een rol spelen bij de beslissingen over j de inrichting van onze maatschappij? Hoe beleven christenen in andere landen hun geloof, welke vrijheid is er (nog). En wat betekent het voor mensen die lijden onder vervolging en onderdrukking? We denken dan aan Isis in Irak en Syrië, de Boko Haram in Afrikaanse landen, radicale groeperingen in Pakistan en Indonesië.

Worden we daardoor geraakt? Wat betekent dit voor over onze eigen levenshouding? Kortom voldoende ruimte voor een interessant onderling gesprek op woensdag 22 november van 14.00 – 16.00 uur in ontmoetingscentrum De Hoeksteen Elst. Informatie: Seniorenpastor John Rademakers 0481 481597.