Gezamenlijk concert Willibrordus en Concordia

HERVELD - Op zaterdag 25 november geven muziekvereniging Sint-Willibrordus uit Herveld-Andelst en muziekvereniging Concordia uit Driel een gezamenlijk concert in De Hoendrik in Herveld.

Op uitnodiging van Sint-Willibrordus zullen beide orkesten eigen nummers ten gehore brengen en ook een aantal nummers gezamenlijk spelen. Een hele uitdaging, omdat Sint-Willibrordus een fanfare-orkest is en Concordia een harmonie. Maar het is gelukt en het wordt een mooi concert.

Onder andere kan het publiek gaan genieten van Earth Song van Michael Jackson, medleys van Marco Borsato, Toto en Elton John en nog veel meer. Het concert heeft als titel Everybody needs Somebody meegekregen.

Van Sint-Willibrordus zullen daarnaast ook optredens zijn van de jongste leerlingen en de slagwerkgroep. De slagwerkgroep is sinds afgelopen voorjaar aan het repeteren met zogeheten 'boomwhackers': plastic klankbuizen. Tijdens het concert worden de eerste nummers hiermee ten gehore gebracht. De jongste leerlingen, die samen in een groep repeteren elke maandag, laten horen wat zij het afgelopen jaar geleerd hebben.

Daarnaast zal tijdens het concert driel jubilarissen gehuldigd worden. Muziekvereniging Sint-Willibrordus is erg blij met deze muzikanten die al vijftig en zelfs zestig jaar muzikant zijn bij de vereniging. De drie mannen zullen extra in het zonnetje worden gezet en de fanfare speelt nummers die zij hebben uitgekozen uit het uitgebreide muziekarchief van de vereniging.

Iedereen is welkom tijdens dit bijzondere concert, dat gratis toegankelijk is. Het begint om 19.30 uur in de grote zaal van De Hoendrik in Herveld.