boodschappen doen in de Jumbo
boodschappen doen in de Jumbo E. Vergunst-van Schaik

Kleuters doen boodschappen in Zetten

ZETTEN - De kinderen uit groep 1 en 2 van de School met de Bijbel uit Randwijk gingen in groepjes op pad in de winkelstraat in Zetten met een boodschappenlijst in het kader van het thema 'het winkelstraatje' naar aanleiding van een gelijknamige prentenboekenserie.

Tijdens de verkenning van het thema gaven ze aan dat ze zelf geen boodschappen mochten doen. Zo gingen ze deze morgen trots met boodschappentas, portemonnee (met echt geld!) en een boodschappenlijstje op pad om eigenhandig in verschillende winkels de boodschappen uit te zoeken en te kopen. Zo namen ze een kijkje bij de slager ‘Vleeschhouwerij’ en zochten daar broodbeleg uit. Ook brachten ze een bezoekje aan ‘Kaas van Kees’ en ontdekten daar dat er heel veel verschillende soorten kazen zijn. Een stukje kaas rijker gingen ze weer verder. Bij bakkerij Hendriks keken ze hun ogen uit: wat een soorten brood, gebak en nog meer lekkers!

Met een zak broodjes in hun boodschappentas werden de laatste boodschappen bij de Jumbo gedaan. Daar was het even zoeken, maar het bleek dat toch alles handig en netjes gesorteerd in de schappen staat.

Weer terug op school verorberden de kinderen smakelijk hun broodje met beleg dat ze zelf gekocht hadden! Met dank aan de gastvrije ontvangst van de slager, kaasboer, bakker en Jumbo in Zettens winkelstraat en de inzet van de ouders kunnen de kinderen terugzien op een leuk en leerzaam boodschappenuitje.

boodschappen doen
boodshappen doen in Zettens winkelstraat
boodschappen doen in Zettens winkelstraat