Afbeelding
Foto:

Carnavalsvereniging De Toorenuulen viert 55-jarig bestaan

DRIEL - Henk Rensen, was tijdens de carnaval bij de Kraonige Zwaone in Huissen ober en kwam met Karel Vliem en de heer Jeurrissen in gesprek. Hij was een doorzetter en heeft het voor elkaar gekregen, dat op 13 november 1962 De Toorenuulen is opgericht.

Samen met Geert van de Welk, Rafie Beatse, Bep Geerlings en Cees Brachten heeft hij dat voor elkaar gekregen. Willem Steenbeke werd de eerste prins die de naam kreeg van Prins Matjo. Het was en is een kleine vereniging met vele ups en downs. Maar 55 jaar dat is heel wat in het carnavals leven. In de gemeente Overbetuwe zijn zij de op een na oudste vereniging. Dat willen zij dan ook samen met de Drielse gemeenschap vieren.

In het weekend van 17, 18 en 19 november wordt het gevierd. 17 november gaan zij gezamenlijk eten en vanaf 21.11 uur is het feest in Ccafé Zeldenrust, Het Uulennest. De muziek zal worden verzorgd door het duo Sunday. Iedereen is daarbij welkom.

Zaterdag is er een feestavond in De Oldenburg met DJ Robert Pouwels, bekend van radio en tv. Dankzij de medewerking van vele sponsoren is deze avond vrij entree. Aanvang 20.00 uur.

Op zondag is er om 11.00 uur een viering in de RK Kerk. Zangkoor Cantorije en Kapel 3L zullen de viering muzikaal opluisteren. Pastor Ronald Heinen zal in de viering voorgaan.

Vanaf 13.11 uur is er in de Oldenburg een receptie. En vanaf 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Muzikaal zal deze middag worden opgeluisterd door Kapel 3L, DJ Robin en vanaf 16.00 uur Sowieso.

"Al met al is het een mooie en gezellig weekend met dank aan de sponsoren, die op diverse manieren hun medewerking hebben verleend. Wij hopen deze drie dagen dan ook vele dorpsgenoten en vereniging te mogen verwelkomen."