Drielse Veer krijgt radar

DRIEL - Een lang gekoesterde wens zal binnenkort in vervulling gaan: Er komt een radarinstallatie op het Drielse Veer. Daardoor kan de veerpont binnenkort ook tijdens periodes van mist in de vaart blijven. En dat zal een belangrijke bijdrage leveren aan de bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid van de veerdienst.

Nadat reeds eerder de gemeenten Overbetuwe en Renkum bereid waren om ieder 25 procent van de installatiekosten van het radarsysteem voor hun rekening te nemen heeft de provincie Gelderland onlangs toegezegd de overige 50 procent te zullen bijdragen. Het gaat om een provinciale bijdrage van 12.151 euro. Voor de provincie was een belangrijke overweging om de bijdrage toe te kennen het feit dat het Drielse Veer gelegen is langs snelfietsroute in aanleg tussen Arnhem en Wageningen. De veerdienst vormt daardoor een natuurlijke aanvoerlijn vanuit Arnhem_Zuid en Overbetuwe voor deze fietsroute.

Inmiddels heeft het bestuur van Stichting Drielse Veer opdracht verstrekt voor het installeren van het radarsysteem. Het is de bedoeling dat de veerpont begin 2018 met radar zal zijn uitgerust.

Meer informatie over het Drielse Veer staat op www.drielseveer.nl. Twitter: @drielseveer (voor de meest actuele vaarinformatie).