Wandelen voor Water door Elst
Wandelen voor Water door Elst Foto: Herman Schimmel

Kinderen doen mee

met 'Wandelen voor Water'

BETUWE - Op woendag 21 maart doen meer dan 34.000 kinderen van de groepen 7 en 8 van bijna 600 basisscholen uit het gehele land mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. Zij lopen 6 km met 6 liter water in een rugzakje, net als veel van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden, die dagelijks ver moeten lopen om water te halen. Wandelen voor Water is een landelijke campagne die sinds 2003 bestaat en elk jaar groeit. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar diverse water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden.

Na het succes van vorig jaren organiseert Rotaryclub Elst-Overbetuwe ook in 2018 Wandelen voor Water in Elst. Het doel is tweeledig: kinderen bewuster maken van het drinkwater- en sanitatieprobleem in de wereld én geld inzamelen voor drinkwater- en sanitatieprojecten. In de aanloop naar de sponsorloop krijgen de leerlingen een gastles van een deskundige over drinkwater en sanitatie en over de lokale situatie in het projectland.

Het geld dat de kinderen inzamelen wordt eventueel ondersteund door bijdragen van lokale sponsors zoals bedrijven en/of clubs. Dit bedrag wordt dan nog eens aangevuld door Stichting Aqua for All en gaat naar 32 verschillende projecten in Afrika en Azië. Eén van die doelen is dat in 2025 het aantal mensen zonder toegang tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen gehalveerd moet zijn.

Inmiddels heeft Sunte Werfert uit Elst zich ingeschreven. Zit je in groep 7 of 8 en wil jij ook meedoen met je klas? Informeer dan bij je leerkrachten of directie van school. Meer informatie staat op www.wandelenvoorwater.nl.