Danseres
Danseres Foto: Y. van de Weijer

Van onderwijzeres naar full-time kunstenares

ELST - Yvonne van de Weijer schildert al haar hele leven. Dinsdag 14 november vertelt ze bij haar thuis in Elst over haar ontwikkeling als kunstenaar. Vanzelfsprekend toont ze daarbij ook haar werk.

Tegenwoordig werkt Yvonne het liefst met acryl op doek, zowel met kwast als met paletmes. Haar stijl is moeilijk eenduidig te definiëren. Het begrip vrije figuratie komt misschien in de buurt. Vorm en kleur zijn belangrijk, net als fantasie en verbeelding. Herkenbare elementen verwerkt ze met een vervreemdend effect.

Haar hoofdthema is mensen. Zij probeert hun innerlijk en dat van haarzelf te benaderen. Emoties en ideeën brengt ze tot expressie in een eigen beeldtaal. Tijdens het schilderproces gebeurt er veel. Ze wil zichzelf ook graag verrassen. Ideeën, experimenten, intuïtie, geheugen en associatie spelen daarbij een rol.

Haar ervaringen, ontdekkingen en voortgang in de kunst brengt ze graag over op anderen via de huiskamerlezing in haar woning. Deze avond wordt georganiseerd door de werkgroep Kunstcafé Overbetuwe. Het Kunstcafé staat voor inspiratie en ontmoeting. Het is laagdrempelig en bedoeld voor alle kunstenaars en kunstliefhebbers in de gemeente Overbetuwe. Zie voor meer activiteiten www.artoverbetuwe.nl.

Inschrijven: vóór 13 november via kunstcafeoverbetuwe@gmail.com. Tijd: 19:30 – 22:00; inloop vanaf 19:15 uur. Plaats: Haydnstraat 7, Elst. Kosten: vijf euro per persoon.