Goede wedstrijd van Dovol met mager resultaat

DODEWAARD - Reeds bij het inslaan liet DOS zien dat het team behoorlijk wat aanvalskracht in huis heeft en erop gebrand is om in ieder geval niet met lege handen naar huis wil gaan.

Direct bij aanvang van de wedstrijd kwam Dovol toch snel op een 4-1 voorsprong uit zonder dat DOS veel in te brengen had. Helaas wist DOS zich te herstellen en een antwoord te vinden met een goede verdediging en aanval. Vanaf de stand 14-14 pakte DOS het voortouw. Dovol nam nog wel een eindspurt om met 23-23 gelijk te komen, maar leverde toen de opslag in en de laatste twee punten: 23-25.

De tweede set had Dovol wat meer moeite met zichzelf dan met DOS en bleef daardoor de hele set tegen een achterstand aan kijken. Er was geen rust en geen controle in het spel en met lede ogen zag Dovol uiteindelijk 18-25 op het scorebord. Het jonge team van DOS wist verdedigend beter te scoren dan Dovol en een goede verdediging is de basis van een goede aanval; dus...

DOVOL wist zich, nadat ze ruim achter stonden, te herstellen en haalde bij de tien punten DOS in door simpelweg rustig en overtuigend te spelen. Ook met de blokkering pakte DOVOL nu menig puntje te pakken. Dit keer gaf DOVOL DOS het nakijken en sloot de set overtuigend af met 25-20.

De vierde set ging echt helemaal gelijk op. Puntjes om en om. Deze set pakte DOS met 23-25, omdat DOS bij de stand 23-23 een uitstekende service wist te produceren. Dit leverde DOS direct de twee benodigde punten voor de setwinst op. Deze wedstrijd heeft Dovol laten zien veel in huis te hebben, maar moet het op het laatste moment af zien te maken. De volgende uitwedstrijd tegen Agilitas zal dat laten zien.