Overtuigende zege van DFS op Huizen: 4-2

OPHEUSDEN - Een dominerend DFS begon overtuigend aan de wedstrijd tegen Huizen. De met een steekpass vrijgespeelde Dors zorgde met een schuiver na negen minuten voor de 1-0 voorsprong. Vervolgens overleefde DFS een scrimmage voor het doel om daarna direct de voorsprong te verdubbelen.

Doelman Rijnvis kreeg een vrije trap niet onder controle waarna Van Walsem er als de kippen bij was om de rebound te verzilveren, 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het dominerende DFS. Toch kwamen de bezoekers nog voor de rust terug tot 2-2.

In de tweede helft ging DFS op jacht naar de voorsprong. Nadat Van Walsem net tekort kwam na een terug gekopte bal van Sanders en Huizen een scrimmage voor de goal overleefde schoot Smit voor de gasten naast. Zevenentwintig minuten voor tijd kwam Harlaux binnen de lijnen als vervanger van Worm. Zijn eerste balcontact was direct goud waard. Met een bal stijf in de kruising schoot Harlaux DFS op voorspong, 3-2. Nadat Van Waveren een tel later net voorlangs schoot kwam Van Osenbruggen Davids aflossen in het veld. Nadat een doelpoging van de opgestoomde Sanders in de handen van doelman Rijnvis verdween besliste DFS een kwartier voor tijd de wedstrijd. De vrijgespeelde Luciën Dors schoot DFS met zijn tweede doelpunt van de middag naar de 4-2 eindstand.

DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Lorenzo Davids (66. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks (77. Alex Scheffer), Rutger Worm (63. Marc Harlaux), Luciën Dors, Noë Bokila.