Ingezonden brief

Commotie na vertrek Stanley R. Hercules bij VPTZ

Coördinator Stanley Hercules constateerde al vanaf maart dat een nieuwe coördinator niet goed functioneerde; de meeste feiten liggen vast in mails. De beleidscoördinator had in moeten grijpen, maar hield de nieuwe coördinator de hand boven het hoofd. Vervolgens ging het bestuur zich ermee bemoeien. Vanaf maart t/m begin september werd de affaire gerekt. Stanley Hercules was het zwakke, niet slagvaardige beleid meer dan zat, waardoor hij per 5 september ontslag nam bij VPTZ.

Daarna bleek dat voor de nieuwe coördinator geen draagvlak was, want de meeste vrijwilligers accepteerden hem niet. De nieuwe coördinator is per eind september weg bij VPTZ.

Het geeft velen te denken waarom de beleidscoördinator en daarna het bestuur zo lang aarzelden een niet goed functionerende pas aangenomen nieuwe coördinator te ontslaan, terwijl Stanley in vier en een half jaar tijd samen met een sterk groeiend aantal vrijwilligers VPTZ in Overbetuwe een gewéldige boost heeft gegeven: veel meer naam- en dienstbekendheid.

Het team VPTZ Overbetuwe had op 1 maart van dit jaar 25 vrijwilligers op de lijst. Inmiddels hebben 11 vrijwilligers ontslag genomen, vier personen zetten min of meer onder protest in om de hulpvragers ter wille te zijn en de rest van het team? Zij staken en wachten vanaf september juiste acties van het bestuur af: ontslag van de beleidscoördinator en vertrek van twee bestuursleden, waaronder de voorzitter die leiding heeft gegeven aan het onnodig rekken van de affaire.

Indien het bestuur zich wérkelijk de nood van mantelzorgers van terminale patiënten aantrekt, dan had het bestuur al in september in actie moeten komen. Slagvaardigheid is geboden!

Voor nadere informatie kan iedereen naar Stanley mailen of bellen naar 06 40058027.

Stanley Hercules