De selectie van Uchta met Antons dochter Conny en kleinzoon Brian voor het zojuist onthulde bordje
De selectie van Uchta met Antons dochter Conny en kleinzoon Brian voor het zojuist onthulde bordje Foto: Foto Van Beek Dodewaard

Uchta vernoemt gerenoveerd hoofdveld

naar clubicoon Anton Keuken

IJZENDOORN - Op zaterdag 28 oktober is het gerenoveerde hoofdveld van voetbalvereniging Uchta officieel geopend in aanwezigheid van wethouder Benschop van Sport en de drie topsponsors van de vereniging.

Na een zomer hard werken door zowel de aannemer als diverse vrijwilligers is het veld gereed om op te voetballen. Als vereniging zijn we verheugd dat het hoofdveld weer is opgeknapt en het nu eveneens over een ondergrondse beregeningsinstallatie beschikt.

De veldopening kreeg een speciaal tintje krijgen, omdat het veld werd vernoemd naar een zeer gewaardeerd persoon binnen de vereniging, Anton Keuken. De inmiddels 82-jarige Anton is al 67 jaar lid en gedurende die gehele periode een zeer actieve en betrokken vrijwilliger voor de vereniging. Inmiddels is Anton al enige tijd ziek en kon hij zelf helaas ook niet bij de opening aanwezig zijn. Onder aanwezigheid van de familie en andere belangstellenden mocht kleinzoon Brian uit naam van Anton het lintje doorknippen en het naambordje bij het veld onthullen. Brian benadrukte hoe enorm trots en vereerd Anton is met deze vernoeming.

De eerste wedstrijd op het vernieuwde veld werd direct met een prima resultaat afgesloten. Uchta 1 was met liefst 6-0 te sterk voor VCA uit Sint-Agatha. Doelpunten kwamen op naam van Igor Renes (3), Bas Verbeek, Piet Verbeek en Haye de Vries.