Foto: Joost Ooijman
Foto: Joost Ooijman Foto:

Lezing over klimaatsverandering door Reinier van den Berg

ZETTEN - CNME ‘t Pakhuis en het Hendrik Pierson College verzorgen samen op dinsdag 14 november om 19.30 uur in de aula van het Hendrik Pierson College Mammoetstraat 1-3 Zetten een lezing met als thema klimaatsverandering, de huidige stand van zaken.

Reinier van den Berg is meteoroloog en bekend als weerman bij RTL-nieuws maar tevens op allerlei terreinen actief wat betreft (veranderende) klimaat en de gevolgen daarvan voor o.a. het milieu en de landbouw. In zijn lezing zal hij dan ook met name aandacht besteden aan de veranderende temperatuur op aarde en de gevolgen daarvan op het ijs in bijvoorbeeld in de poolgebieden. Hoe snel gaat hierdoor de zeespiegel stijgen en wat zijn de gevolgen van de zeespiegelstijging voor bijvoorbeeld Nederland en andere laaggelegen landen. Ook zal worden ingegaan op de vraag hoe we de verdergaande opwarming in de toekomst het meest efficiënt kunnen tegengaan.

Ter voorbereiding zullen leerlingen van het Hendrik Pierson College zich vooraf verdiepen in dit onderwerp en na de lezing hun vragen naar voren brengen. Er is voor een ieder gelegenheid om vragen in te brengen die met dit interessante onderwerp te maken hebben.

De toegang voor deze lezing is gratis, maar wel graag van tevoren even laten weten dat u komt. Dat kan via info@pakhuishemmen.nl of door een toegangskaart af te halen bij het Hendrik Pierson College.