Foto uit jaren '60
Foto uit jaren '60 Foto:

Muziekvereniging Concordia Driel op weg naar 100 jaar

DRIEL - Nog maar anderhalf jaar te gaan en dan mag Concordia Driel haar 100-jarig jubileum vieren. 19 mei 2019 om exact te zijn. Dus de hoogste tijd voor actie om het jubileum groots te vieren.

In de huidige tijd waarin het voor vele muziekverenigingen moeilijk is om voort te bestaan, is het toch een unicum om als harmonie het 100-jarig bestaan te mogen vieren. Met een groot aantal jeugdleden binnen het orkest is de vereniging nog altijd springlevend. Dit is mede te danken aan de enorme inzet van de (oud-)leden zelf, familie en vrienden van de vereniging. Door alle jaren heen houden zij de harmonie levendig. Daar komt bij de financiële steun van de trouwe achterban in Driel en omgeving die de vervanging van instrumenten, uniformen en muzieknummers én de investering in een gedegen muziekopleiding voor nieuwe (jeugd)leden al jaren mogelijk maakt.

Binnen de vereniging is een speciale commissie opgericht die zich bezig houdt met alle voorbereidingen om er een onvergetelijk jubileum van te maken. Want zo’n mijlpaal mag toch niet stil voorbij gaan. Een klein tipje van de sluier willen wij alvast oplichten. In samenwerking met de Historische kring wordt er aan een boek gewerkt waarin de muziekgeschiedenis van harmonie Concordia Driel wordt vastgelegd. Inmiddels zijn er al veel gesprekken gevoerd met (oud-)leden en familieleden. Mocht u zelf nog foto’s, video’s of een speciaal verhaal over Concordia hebben dan horen wij dat heel graag. U kunt uw reactie sturen naar 100@concordia-driel.nl of telefonisch contact opnemen met Rita Boerboom-Vos telefoonnummer 06 16019377.