Afbeelding
Foto:

Keltische avond in Elst

ELST - Op woensdag 8 november in Het Wapen van Elst verzorgen de vier historische verenigingen/kringen uit de gemeente Overbetuwe een Keltische avond.

Aanvang voorstelling om 20.00 uur. De toegang is voor leden van de Overbetuwse Historische Verenigingen gratis. Aan niet-leden wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd.

De keltologen Aukje Borkent en Daan van Loon uit Slijk-Ewijk nemen de bezoeker mee naar de geschiedenis en cultuur van de Kelten. De voordracht wordt afgewisseld met Ierse volksmuziek, traditioneel uitgevoerd door Irish Cream.

Vorig jaar is deze Keltische avond met succes uitgevoerd in het Witte Kerkje van Slijk-Ewijk.

Filmavond in Herberg De Aandacht Heteren

HETEREN - Niet zo ver van Timbuktu, beheerst door religieuze fundamentalisten, leeft Kidane met zijn vrouw Satima, zijn dochter Toya en de twaalfjarige herder Issan.

In de stad lijden de mensen onder het terreurregime van de jihadisten, maar Kidane en zijn familie blijven daarvoor gespaard. Dat verandert als Kidane per ongeluk de visser Amadou doodt, die de geliefde koe van Kidane heeft geslacht.


Inleiding en nagesprek onder leiding van diaken Ronald Heinen. Aanvang: donderdag 9 november om 19.30 uur. Deelname kost vier euro (inclusief koffie en thee); eten om 18.00 uur voor vijf euro. Voor beide graag vooraf opgeven bij Corina Vos: 06 20544726.