Afbeelding
Foto:

Na 47 jaar lidmaatschap erelid van de GVHA Trimclub

Afzwaaien en uitzwaaien van Thijs Gerritsen

HERVELD - Op donderdagavond 26 oktober speelde Thijs Gerritsen zijn laatste wedstrijd voor de volleybaltrimclub van gymvereniging Herveld-Andelst. Burgemeester Van Asseldonk en wethouder Jan van Baal gaven door hun aanwezigheid een bijzondere feestelijke en waardige bijdrage aan de avond.

De spelers van de Trimclub spraken een dankwoord uit en cadeaus werden overhandigd. Thijs ontving de oorkonde Erelid van de Trimclub. Een terugblik op een mooi afscheid van De Nestor.

Zoals iedere donderdagavond is er een volleybalnet opgehangen in de gymzaal aan het dorpsplein van Herveld. Thijs Gerritsen trekt het volleybalnet nog even goed aan. Net als iedere donderdagavond heeft hij ervoor gezorgd dat het net op de juiste hoogte is afgesteld. Enkele volleyballers lopen zich warm en de sfeer is ontspannen. Na 47 jaar volleybalt Thijs voor het laatst een partijtje mee. Het spel is begonnen. Op maar liefst 85 jarige leeftijd is zijn inzet nog altijd prijzenswaardig. Met lepe balletjes en een solide opslag weet hij ook deze avond weer goede punten te scoren.

Thijs is een markante speler van de volleybalclub. Door zijn menselijke ondernemerschap bij garagebedrijf Gerritsen aan de Tielsestraat en zijn meelevende bijdrage aan het verenigingsleven in Herveld-Andelst, werd hij een gewaardeerd persoon. Naast zijn sportieve en maatschappelijke prestaties hecht Thijs waarde aan persoonlijke contacten. Zijn hart voor de medemens en zijn relativerende en humoristische kijk op zaken, gaf hem de bijnaam "nestor". In de rol van vaderfiguur geeft hij ook buiten het sporten goede adviezen aan mensen die hem na aan het hart liggen. De gastvrijheid in huize Gerritsen is iedereen bekend. Samen met zijn vrouw Drien nemen zij tijd voor hun gasten en wordt er ruimte gemaakt voor een goed gesprek.

Met toewijding en zorg heeft Thijs in de afgelopen jaren een plakboek vol artikelen verzameld van de Trimclub van Gymvereniging Herveld-Andelst. Van notulen tot en met plannen voor een huldiging van leden die afscheid namen. Complete ledenlijsten en programmaboekjes van de vele jaargangen zijn keurig op volgorde gerangschikt. Op enkele bladzijdes zijn aantekeningen of berekeningen te zien die hij maakte. In sigarendoosjes bewaart hij vele foto's van mooie belevenissen. Een van de documenten betreft zijn uitschrijfformulier. Bij reden van afmelding kunnen wij lezen: Na 47 jaar lidmaatschap is het mooi geweest. En het was mooi.

Het spel op donderdag 26 oktober 2017 nadert het einde. Zijn medespelers onderbreken het spel . Een gouden bal wordt gegeven en Thijs wordt toegesproken. De leden signeren de bal en er worden dankwoorden tot Thijs gesproken. De waardering van Thijs voor zijn medespelers is net zo groot. Hij geeft aan dat hij zeker nog graag langs komt bij de volleybal in de rol van puntenteller of toeschouwer.

Wethouder Jan Van Baal betreedt de zaal en hij spreekt namens de gemeente een woord van waardering uit. De avond wordt compleet als ook burgemeester Van Asseldonk de zaal binnen komt. Hij richt zijn woord tot Thijs Gerritsen, waarin hij mooie verhalen memoreert.

De burgemeester ondertekent de oorkonde Erelid van de trimclub, waarmee Thijs een mooie herinnering aan deze avond aan de muur kan hangen. In de Hoendrik wordt vervolgens tot in de late uurtjes samen teruggeblikt op een mooie 47-jarige periode van een 85-jarige held.