Afbeelding
Foto:

De Hien wandelt 2500 euro bijeen

DODEWAARD -Onlangs hebben alle kinderen van basisschool De Hien uit Dodewaard meegedaan aan de sportieve loop ‘Wandelen voor Water’.

Met deze sponsorloop werd ruim 2500 euro opgehaald voor ZOA. De opbrengst wordt door ZOA gebruikt om waterputten aan te leggen in Liberia. De sportieve sponsorloop werd gehouden als afsluiting van het thema onderwijs ‘Water’.

Sinds dit schooljaar wordt er vakoverstijgend thema onderwijs voor wereldoriëntatie gegeven waarbij kennis en vaardigheden een plaats krijgen en groepen rouleren van deelonderwerp en leerkracht. Voorafgaand aan de sponsorloop hebben de kinderen op school een gastles gehad waarbij zij op een speelse manier veel hebben geleerd over water in Afrika.

Kinderen van groep 1 tot en met 4 hebben met twee liter water gewandeld, groep 5 en 6 met vier liter en groep 7 en 8 met zes liter. De bovenbouw heeft 6 km gewandeld en door deze sportieve actie konden de kinderen ervaren wat leeftijdsgenootjes in Derde Wereldlanden dagelijks moeten doen om aan water te komen. De kinderen lieten zich voorafgaand aan de wandeling sponsoren door familie, vrienden en bekenden.

Meer informatie staat op www.dehien.nl en www.zoa.nl.

Afbeelding