Dorpsgesprek over ouder worden in Heteren

HETEREN - Op maandagmiddag 13 november is er van 15.00 tot 17.00 uur een dorpsgesprek in restaurant Liefkensplein op Liefkenshoek. Iedereen is welkom.

Afgelopen jaar hebben vrijwilligers van Forte Welzijn gesprekken gevoerd met inwoners van Heteren van 75 jaar en ouder. Daarin kwamen diverse thema’s aan bod zoals wonen, lichamelijk en geestelijk welbevinden en participatie in de maatschappij. De uitkomsten van deze gesprekken geven meer inzicht in de leefsituatie van de oudere inwoners van Heteren en de knelpunten die daarin worden ervaren. Desgewenst hebben vrijwilligers de weg gewezen naar de verschillende voorzieningen en signalen doorgeven aan de gemeente of Sociale Kernteams.

Na een korte presentatie van de uitkomsten willen we graag in gesprek over vragen die het onderzoek oproept. In Heteren blijken de onderwerpen huisvesting, vervoer en dagbesteding relevant. En ook de veranderde positie van Liefkenshoek (als verpleeghuis) en de rol van Liefkensplein (als ontmoetingsplek).

Een ieder is van harte uitgenodigd om uw ervaringen of ideeën te delen en in gesprek te gaan met anderen die wonen of werken in Heteren. Vanaf 14.30 uur is men al welkom voor koffie of thee. Om 17.00 uur wordt afgesloten met soep en brood. Fijn, als u even laat weten dat u wilt komen. Dat kan via receptie@fortewelzijn.nl of 085 0406066.

De rapportage van de huisbezoeken in Heteren staat op www.fortewelzijn.nl/home-en-actueel/overbetuwe/huisbezoeken-75.