Afbeelding
Foto:

Vrouwen van Nu

bij de Griffie van Overbetuwe

ELST - Op woensdagavond 8 oktober was het een drukte van belang voor de ingang van het gemeentehuis. Meer dan 40 Vrouwen stonden te wachten . Menigeen keek er een beetje vreemd van op. Wat was het geval. Deze avond had de Griffie haar deuren geopend voor Vrouwen van Nu.

De avond ging over het reilen en zeilen van de gemeente Overbetuwe. Wat doen de ambtenaren. Wat is de taak van de wethouders en raadsleden. En, niet onbelangrijk ‘Wie’ is de baas van de gemeente. Het voor de hand liggende antwoord, de burgemeester, was niet juist. Wij als burgers zijn eigenlijk de baas in de Gemeente. Vele verbaasde gezichten in de zaal.

Het was een geweldige avond. Er werd uitleg gegeven over alle zaken en taken die de gemeente heeft. En ook, wat is de verantwoordelijkheid van de burger zelf.

Ook werden er veel vragen gesteld. De Griffie, 3 heren en 1 dame, hadden geweldig hun best gedaan om ons een mooie en informatieve avond te bezorgen. En dat is prima gelukt.

Het leuke kado, het Overbetuws kookboek, met recepten van nieuwe Overbetuwenaren, werd zeer op prijs gesteld. De Griffie werd heel hartelijk bedankt voor deze mooie en informatieve avond.