Avond van Vrouwen van Nu

Kunst en Reizen 'De Lokkende Verte'

ELST - Waarom reizen mensen.Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om op reis te gaan. De één gaat als toerist naar een warm oord. De ander is avontuurlijker ingesteld, of is nieuwsgierig naar andere culturen.

Mevrouw Aly Wagenvoorde van de Cedar Gallery laat ons vanavond aan de hand van een virtuele presentatie ‘De lokkende Verte’ zien hoe het reizen in Europa rond 1600 ging. Jonge mannen uit de betere kringen ging toen op een Grand Tour, een reis langs de belangrijkste steden van Europa. Het was een belangrijk element in de opvoeding. Hoogtepunt van zo’n reis was Italië. Bakermat van Kunst, Cultuur, werken van grote Meesters als Michel Angelo, Rafaël, en Muziek. Ook kunstenaars ondernamen soms een’ Grand Tour’ voor een langere of kortere periode. Het reizen leverde een heel scala aan nieuwe kunstwerken op. Wat ze onderweg zagen en wat voor een invloed het had op hun Kunst wordt met prachtige beelden en muziek weergegeven.

De prachtige foto's, die Cees en Aly van hun reizen maakten en hun persoonlijke ervaringen zorgen voor een onvergetelijke indruk van verre landen, die de meeste mensen niet zelf zullen bezoeken. Laat u meenemen op een 'Grand Tour' bij Vrouwen van Nu in Elst.

Plaats: Ontmoetingscentrum Onder de Toren, Sint-Maartensstraat 34, Elst. Datum: woensdag 8 november. Aanvang 20.00 uur. Toegangsprijs voor niet-leden 5.50 euro.

Wilt u meer weten van Vrouwen van Nu, of een informatiepakket aanvragen. Zie de informatie op onze website. www.vrouwenvannu.nl/elst-eo. Ook is er de mogelijkheid om tientjeslid te worden.