Succesvolle Zorg- en WelzijnBeurs

HERVELD - Woensdag 25 oktober vond in Herveld in De Hoendrik voor de eerste keer een Zorg- en WelzijnBeurs plaats. Het werd een in alle opzichten geslaagde beurs, waarbij organisaties en instellingen hebben laten zien wat ze voor de inwoners kunnen betekenen. En dat is heel wat. Dat vond ook wethouder Ron van Hoeven, die de beurs opende.

De opzet van de beurs was gericht op direct contact; veel mensen konden met hun vragen terecht bij de standhouders. Er was een breed en gevarieerd aanbod: van peuterspeelzaal tot verzorgingshuis. Vragen over mantelzorg en .ondersteuning; wonen; zorg en welzijn; ondersteuning van kinderen; financiƫn. Ook was er aandacht voor lichamelijke gezondheid, fysiotherapie, sport, hulpmiddelen zoals scootmobiel, stoelen, maaltijdbezorging.

Ongeveer 160 inwoners hebben de beurs bezocht. Naast alle informatie die werd gegeven werd gebruik gemaakt van de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van gratis koffie / thee en een broodje. Er was een gratis loterij met prijzen ter beschikking gesteld door de lokale bedrijven. Alle bezoekers konden een handige Zorg- en Welzijn Wijzer meenemen, waarin de organisaties en voorzieningen in Herveld en Andelst overzichtelijk zijn vermeld.

Deze Zorg- en Welzijn beurs werd georganiseerd door Dorpsbelangen, Hoendrik, Hoge Hof en Sociaal Kernteam. Op de dag zelf werden we geholpen door vrijwilligers van de Lions Club.

Ook de standhouders waren positief over de vele bezoekers met hun vragen en de sfeer. Ook onderling werd veel informatie uitgewisseld. We kunnen samen terugkijken op een gemoedelijke en geslaagde beurs.