Afbeelding
Foto:

Natuurwerkdag Overbetuwe

OVERBETUWE - De Landelijke Natuurwerkdag is 4 november van 9.00 tot 14.00 uur. "We zijn hard aan het werk geweest om de toegang tot het Oostermeintbos toegankelijker te maken. Eigenlijk was het terrein binnen de fruitbomen cirkel te ruw begroeid geraakt, in het voorjaar en zomer nog prachtig met lisdodde, rozen en hoog opgaand gras en brandnetels, maar nu zo in de herfst niet meer doorheen te komen."

"We nodigen geïnteresseerden uit in deze natuur van de Overbetuwe. Een bosje van Staatsbosbeheer, tussen Elst en Driel, in het kommenlandschap van de Overbetuwe, een beschermd landschap: lange rechte sloten, de stuwwal van Doorwerth, en het open land in de wijde omtrek. De Linge is daar nog beeldbepalend. Ondanks dat open landschap zijn er tal van dieren te vinden, reeën bij voorbeeld, maar geen dassen. Hier heeft een oude rivierloop gelegen, en het bos van de Oostermeint is aangelegd in de tijd van de grootscheepse ruilverkavelingen. Nu kunnen we het bos dat toen is aangelegd weer terugvinden aan de Langstraat. Met een uitloper naar Homoet, dat prachtige buurschapje in de richting van Heteren.

Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk heeft een paddenpoel aangelegd, die gaan we opschonen, de paden worden weer zichtbaar gemaakt, en de opslag van de monumentale abelen wordt verwijderd. Doet u mee? Meldt u aan op https://www.natuurwerkdag.nl of kijk op https://overbetuwegroennatuurlijk.nl."