Afbeelding
Foto:

Dierengeluiden: Jonge dieren

HETEREN - Op de kinderboerderij vinden wij het leuk als er regelmatig jonge dieren zijn. Op dit moment zijn er zes jonge konijntjes. Schattige grijze pluizebollen met lange oren. Als je ze wil bekijken kom dan naar de boerderij aan de Uilenburgsestraat.

Knuffelen kan nog niet, daar zijn ze nog te klein voor. Konijnen die in een beschermde omgeving verblijven kunnen het hele jaar door jongen krijgen. In de vrije natuur zijn de dieren wel zo verstandig dat ze de jongen in het voorjaar krijgen. In de zomer is er genoeg te eten en is de kans dat kleintjes groot worden groter dan in de winter als er geen voedsel voor ze is. Grotere dieren zoals geiten, schapen. koeien en paarden, maar ook herten, reeën en wilde zwijnen zijn aan een bepaalde tijd gebonden. Die jongen worden in het voorjaar geboren.

Om in het voorjaar een jonge geit te krijgen hebben we Gucci, onze oudste geit, op huwelijksreis gestuurd. Als ze dan over een paar weken weer naar haar eigen plekje bij ons op de kinderboerderij komt, is ze waarschijnlijk zwanger en kunnen we over ongeveer twintig weken een jong geitje verwachten.

De kippen, kalkoenen, pauwen en eenden die buiten lopen leggen nu ook geen eieren meer, dat komt weer in het voorjaar. Dan gaan ze ook weer broeden en krijgen we net als afgelopen voorjaar weer veel jonge dieren. Maar zonder al die jonge dieren is het nu ook leuk om eens een kijkje te nemen bij ons op de kinderboerderij, we zien je graag een keer aan de Uilenburgsestraat 1b in Heteren. Als je op de hoogte wilt blijven van onze activisteiten kun je op onze facebookpagina kijken www.facebook.com/kinderboerderijoverbetuwe.