Foto: Suzanne Broekhuizen, hoffotografe CV De Waalkanters
Foto: Suzanne Broekhuizen, hoffotografe CV De Waalkanters Foto:

Prinsenwissel in Slijk-Ewijk

SLIJK-EWIJK - Op zaterdag 4 november is de prinsenwissel van carnavalsvereniging De Waalkanters in Slijk-Ewijk. Om 20:11 uur begint een gezellige feestavond waarbij Prins Wim van het Stuurwiel de scepter doorgeeft aan een nieuwe Prins.

Het afgelopen jaar werden De Waalkanters geleid door een prins uit eigen geleding: Prins Wim van het Stuurwiel. Hij heeft de carnaval in Slijk-Ewijk perfect aangestuurd, daarbij bijgestaan door zijn hofdames Chantal en Francien. De Waalkanters kenden een mooi seizoen, onder andere met twee fantastische pronkzittingen. Hier memoreren zij graag de bijzondere vriendendienst van De Blauwe Strieken uit Valburg, die hun dansgarde uitleenden. Zie de foto met deze groep.

Op 4 november zullen De Waalkanters afscheid nemen van Prins Wim van het Stuurwiel, die weer zijn eigen plek op het podium en als hofchauffeur zal innemen. En natuurlijk zal er weer een nieuwe Dorstlustige Hoogheid met prinses of hofdames worden verwelkomd, zodat De Waalkanters weer een prins hebben die hen kan voorgaan in de polonaise. Deze prinsenwissel is overigens extra speciaal omdat er weer een Slijk-Ewijkse dansgarde ter tonele zal verschijnen. Dit belooft een ware Pumpkes 2.0 ervaring te worden.

Iedereen is welkom op 4 november in Dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk. De avond start om 20:11uur, de deuren zijn open vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis.