'China Daily' van kunstenaar Wang Du.
'China Daily' van kunstenaar Wang Du. Foto:

Excursie naar Sculpturpark Viersen (en meer)

ELST - Op 27 oktober verzorgt Kunstcafé Overbetuwe een excursie naar het Sculpturpark in de grensstad Viersen in Duitsland. Aansluitend aan de excursie kun je om 17.00 uur naar het maandelijkse Kunstcafé in De KiK in Elst.

Sculpturpark Viersen heeft een interessante collectie beelden van o.a. Anthony Cragg, Günter Haese, Erwin Heerich en Wang Du. Jan Fransen uit Driel (op de foto vierde van links) verzorgt er een rondleiding. Daarna is er nog voldoende tijd om alle beelden uitvoerig te bekijken.

Na de lunch staat een bezoek aan een recent gerenoveerd 100-jarig Jugendstil badhuis op het programma. Jugendstil staat voor een optimistisch wereldbeeld en geloof in de toekomst. met een voorliefde voor het gebruik van -destijds- nieuwe, moderne technieken (in de architectuur bijvoorbeeld grote glasoppervlakken), een afkeer van symmetrie en een voorkeur voor ornamentiek, waarbij bloem- en vogelmotieven domineren.

Als derde bezoeken we de dan lopende expositie in de Städtische Galerie im Park. Aansluitend napraten in Kunstcafé Overbetuwe locatie de KiK in Elst. Kosten inclusief rondleiding, exclusief vervoer en lunch: 25,00 euro per persoon, Aanmelden: info@kunstcaféoverbetuwe.nl of 06 1069 6607. Het vertrek is op het parkeerterrein bij De KiK. Meer informatie over het programma staat op www.artoverbetuwe.nl.