Afbeelding

Top touw-survival bij de StoryKeepers

BETUWE - Het thema van de StoryKeepers is dit seizoen (T)Op survival. Woensdag 18 oktober stond het touw als een van de survival-attributen centraal. Dit naar aanleiding van het rode touw uit de Bijbelvertelling over de redding van Rachab.

Je kunt je aan een touw optrekken, aan vastgrijpen of er iets mee vastbinden. Een touw wijst naar redding, Jezus wil jou redden van het kwaad en de verkeerde dingen uit je leven wegdoen. Na het verhaal gingen ze allemaal gezellig en actief op top touw-survival! Voor de kinderen uit groep 4 - 8 was er een achttal speciale touwopdrachten, zoals een touwspinneweb uit de knoop, touwmattenrace, de helling met het dikke touw en een touw-wiebelplankje. De start begon een gewaagde warming up: touwtje springen met de hele groep. Dat was wel even oefenen en inspringen, maar elk groepje kreeg de smaak goed te pakken! Als afsluiting stond touwtrekken op het programma.

De kinderen uit groep 1 - 3 hadden een spelprogramma met een lang touw dat door Het Binnenveld liep. Telkens gingen ze op zoek naar een gekleurd koord dat ergens aan dat lange touw te vinden was. IJverig speurden ze langs het lange touw en enthousiast en met plezier werden de survival-opdrachten gedaan. Zoals door een 6 meter lange tunnel, door een touwspinnenweb, de touwtjestelefoon, de touwtjessjoelbak en natuurlijk ook touwtrekken!

Om vier uur gingen de kinderen voldaan huiswaarts en zien ze terug op een gezellige en geslaagde middag! Heb je deze keer gemist? De volgende StoryKeepermiddag wordt gehouden woensdag 3 januari! Dan is er een crea-survival met knutsel-workshops.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding