Kom de herfst vieren op de bioboerderij!

RANDWIJK - Het groeiseizoen is weer ten einde. De meeste gewassen zijn van het land en liggen opgeslagen in de schuur. De koelcellen liggen mooi vol dit jaar. Sommigen vonden het een kwakkelzomer, maar het Hemmense weer was dit jaar uitstekend voor de meeste gewassen. Niet te heet en regelmatig een bui; het perfecte weer voor de meeste landbouwgewassen.

Alleen appels zijn er nauwelijks te plukken. Door het koude voorjaar zijn de bloesems bevroren en valt er dus nauwelijks tot niets te plukken. Dus komende winter weinig appeltaart, maar wel veel boerenkool en pompoensoep…

Op de herfstmarkt zijn allerlei kraampjes met onder andere Hemmense zuivel, brood uit de houtoven, honing en walnoten, jams, verzorgingsproducten, natuurvoeding, gezondheid et cetera. Voor kinderen is er een speciale herfstknutseltafel. Schuif daarna aan bij onze soepjesbar, met allerlei verschillende herfstsoepen. Ook 'De Groentestek' is open met alle groentes van het Hemmense land. Graag tot in de herfst! Groeten van de Groentemeiden van Tuinderij De Stroom (Hemmensestraat 17 in Randwijk; www.tuinderijdestroom.nl).