Afbeelding

Concertgebouw Kamerorkest & Quirine Viersen cello

RHENEN - Quirine speelt met de 22 leden van het Concertgebouw Kamerorkest, in feite een afgeslankt Koninklijk Concertgebouworkest, Haydns beroemde celloconcert in C. Reken maar dat dit een bijzondere uitvoering wordt. Het concert is zaterdag 28 oktober om 20:15 uur in de Cunerakerk.

Ook de andere werken zijn koren op de molen van het orkest. Van Bachs Kunst der Fuge via Mozarts charmante Symfonie nr. 29 naar Weberns zeer romantische Langsamer Satz uit 1905 is een mooi stukje muziekgeschiedenis in vogelvlucht.

Quirine won in 1994 als eerste Nederlandse een prijs op het prestigieuze Tsjaikovsky Concours in Moskou, werd datzelfde jaar gelauwerd met de Nederlandse Muziekprijs en won in 2000 de Young Artist Award van de Credit Suisse. Quirine Viersen behoort tot de top van internationaal geroemde cellisten. Ze speelde samen met vermaarde orkesten als de Wiener Philharmoniker, de Filharmonie van Vlaanderen en het Koninklijk Concertgebouworkest. Veel bijval kreeg ze voor haar project rond de cellosuites van Bach, met een Cd-opname en tal van concerten, voornamelijk in de verstilde sfeer van kleine kerken in Nederland en daarbuiten. Het is muziek die prachtig tot uiting komt op haar Joseph Guarnerius, Filius Andreae cello uit 1715..

Programma
J.S. Bach: Kunst der Fuge Contrapunctus I - IV BWV 1080
J. Haydn: Celloconcert in C
A. Webern: Langsamer Satz
W.A. Mozart: Symfonie nr. 29 in A

Meer informatie en kaarten: www.klassiekaanderijn.nl.

Afbeelding