Afbeelding
Foto:

Taal en rekenen voor volwassenen

ELST - Nieuwe cursussen van Prago zijn gestart in Elst. Volwassenen die moeite hebben met leren, krijgen les in lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Inschrijven is nog mogelijk. Elke woensdag van 13.30 tot 15.30 uur in gebouw Ambachtsplein, Industrieweg Oost 17.

De lessen zijn speciaal voor volwassen inwoners van de gemeente Elst die niet of weinig kunnen lezen, schrijven of rekenen, of moeite hebben met de digitale wereld, en die niet inburgeringsplichtig zijn. Cursisten zijn bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een leerachterstand en mensen met een licht verstandelijke beperking.

De cursisten krijgen eens per week twee uur les. De nadruk ligt op praktische vaardigheden, zoals de krant lezen, een formulier invullen, een mail sturen en rekenen met geld. Elke cursist leert op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo, met hulp van een bevoegd docent en een of meer cursistbegeleiders.

Voor meer informatie en aanmelden: coördinator Ineke Wognum, ineke.wognum@prago.nl, 06 26696768. Werkdagen: woensdag en donderdag. Meer over Prago staat op prago.nl.

Leren bij Prago maakt mensen zelfstandiger en zelfredzamer. Zij krijgen meer zelfvertrouwen en meer plezier in leren. De lessen bij Prago vinden plaats in kleine groepen, met aandacht voor iedereen.