Foto: Maria Hunting
Foto: Maria Hunting Foto:

Uitstapje bejaardensociëteit Herveld-Andelst

HERVELD/ANDELST - Op dinsdag 19 september gingen de senioren Herveld/Andelst op stap. Het weer was een beetje somber maar de verwachtingen waren goed.

We gingen richting Babberich waar we in restaurant ‘t Centrum koffie met heerlijk gebak kregen. Daarna weer in de bus met Henk, onze gids, om een tocht langs de Duitse grens en Montferland te maken. Henk wees ons op allerlei mooie kasteeltjes, boerderijtjes en kerken die ook veel met leegstand hadden te maken.

Er is nog maar één klooster met elf Benedictijner paters. Dit is een bekend retraite oord. Aangekomen in Susebeek werden we welkom geheten in Restaurant ‘t Wolfershuus. Hier kregen we te horen hoe het vroeger ging en over de gerechten die er werden klaargemaakt op de kachel. Toen was het onze beurt om van deze streekgerechten te genieten, zoals humpkessoep, balkenbrij, bloedworst, kieuwspek en nog veel meer. Voldaan stapten we weer in de bus richting Dieren voor een bezoek aan Wijngaard Domein Hof. Een blije wijnboer stond ons op te wachten want de zon scheen volop en dat was na veertien dagen regen top. De druiven moeten binnenkort geoogst worden en dan is regen een pestje. Na een wandeling door de wijngaard en de verhalen van de wijnboer gingen we proeven. Niet alleen allerlei soorten wijn kregen we ook nog stokbrood met kruidenboter en druivenlikeur. Toen was het tijd voor het winkeltje waar we konden inslaan en menig flesje trok richting Herveld Om halfzes kwamen we tevreden en voldaan in Herveld terug, met dank aan het bestuur en Alex voor het rijden.