Xanthos H1 komt tekort tegen Voorwaarts

ZETTEN - Zaterdag 7 oktober stond er opnieuw een thuiswedstrijd gepland voor de volleyballers uit Zetten. Dit keer kwam de onbekende tegenstander Voorwaarts Twello op bezoek.

De bezoekers hadden veel lengte in huis, wat tot uiting kwam in aanvalskracht en een degelijk blok. Xanthos deed hard zijn best, maar kon geen goed antwoord geven op de harde klappen. De eerste set eindigde met 18-25 in het voordeel van de bezoekers.

Set twee kreeg Xanthos meer grip op het geweld, wat met name kwam door meer druk te zetten en het spel van de tegenstander te ontregelen. Harde 3-meter aanvallen van Mark den Hartog en Nico Baars hielden Xanthos in de race. Mede hierdoor stond halverwege de set zelfs een kleine voorsprong op het bord. Een belangrijke service-serie van Pascal van Meerten gaf net het zetje wat Xanthos nodig had; 25-20.

In de derde set had Voorwaarts twee wissels toegepast, die meer gevaar brachten. Xanthos gaf zich niet zomaar gewonnen, en bleef knap bij tot 21-20. Een mindere fase aan het einde van de set zorgde voor een teleurstellend einde; 22-25.

Set vier leek de koek op voor de thuisploeg, en kwam men er niet meer aan te pas. Door een aantal punten aan het eind van de set wist Xanthos de eindstand nog te beperken tot 18-25. Ondanks het terechte 3-1 verlies, overheerste het gevoel dat Xanthos dichtbij een extra setwinst was.

De volgende thuiswedstrijd speelt Xanthos op dinsdagavond 24 oktober om 21u15 tegen LIVO Duiven.