Afbeelding
Foto:

Tweeduizend kilometer

door de Himalaya

VALBURG - Een indrukwekkende beeldlezing door bergbeklimster Katja Staartjes over een grensverleggende voettocht van 2000 kilometer door de Nepalese Himalaya. Zij sluit haar verhaal af met de aardbeving van 2015 en de wederopbouw van het land.


Vrouwennetwerk Valburg nodigt een ieder graag uit om bij deze unieke lezing aanwezig te zijn.
Van drielandenpunt naar drielandenpunt: Eind 2008 stond het echtpaar Katja Staartjes en Henk Wesselius op het drielandenpunt in Vaals. Ze realiseerden zich dat Nepal twee drielandenpunten heeft met dezelfde buren: India en Tibet. Het idee voor een nieuwe expeditie was geboren. Wat volgde was een tocht van 2000 km door Nepal, dwars door de Himalaya. Ze stegen en daalden 125.000 meter en gingen 22 passen over boven de 5000 meter. Ze doorkruisten groene weiden, ondoordringbare jungle en imposante bossen tot oogvlakten en gletsjers. Deze lezing gaat over liefde voor de bergen, natuur, ontmoetingen en de cultuur van Nepal. Bovenal gaat over grenzen tussen landen en gebieden, grenzen qua armoede en niet te vergeten grenzen van de natuur en de menselijke limiet.

Bevende aarde
Tijdens de aardbeving van 2015 waren Katja Staartjes en Henk Wesselius terplekke en getuige van de dramatische gevolgen. Sindsdien zet Katja zich in voor de wederopbouw van Nepal. Katja Staartjes beklom een aantal bergreuzen, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw.

De lezing is 6 november van 19.30 – 21.30 uur in het Wapen van Valburg, Tielsestraat 69 Valburg. Graag vooraf opgeven bij Vrouwennetwerkvalburg@gmail.com. De kosten zijn 3,50 euro.