Afbeelding
Foto:

Waalbandijk op de schop: denk online mee!

NEDER-BETUWE - Inwoners van Neder-Betuwe kunnen voortaan ook online ideeën en wensen voor de dijkversterking Neder-Betuwe kenbaar maken. Waterschap Rivierenland heeft hiervoor de website www.dijkversterkingnederbetuwe.nl gelanceerd.

Zo kan iedereen 24 uur per dag, met de telefoon, tablet of computer een bijdrage leveren. Ook wandelaars, fietsers, weggebruikers en natuurliefhebbers worden uitgenodigd om hun ervaringen met en kennis over het gebied online te delen. Waterschap Rivierenland kan deze informatie meenemen in het ontwerp van de dijkversterking.

Vul de kaart aan

Waterschap Rivierenland is op zoek naar kennis en ervaring. Waar wandelt u graag? Kent u een gevaarlijke situatie? Waar heeft u een mooi uitzicht? Rijdt u dagelijks naar uw werk via de Waalbandijk en wat valt u op? Maakt deze dijk onderdeel uit van het rondje met de tourfietsclub en heb je een wens? Wat zijn voor u belangrijke plekken en waarom? Door op de plattegrond aan te geven wat belangrijk is en waarom, maakt u de kaart compleet. Hierdoor kunnen we niets over het hoofd zien dat van belang is voor het dijkversterkingsontwerp.

Dijkversterking

De Waalbandijk Neder-Betuwe is afgekeurd op hoogte en sterkte en moet worden versterkt. De voorbereidingen zijn inmiddels gestart en de dijkversterking zal in 2025 gereed zijn in.

Vragen

Heeft u vragen? Stel ze gerust aan omgevingsmanager Len Hazeleger, l.hazeleger@wsrl.nl en 06 51543734.