Links Harry Vens, rechts Ton van Amsterdam.
Foto: Fred van der Aa
Links Harry Vens, rechts Ton van Amsterdam. Foto: Fred van der Aa Foto:

Overdracht voorzitterschap Bridgeclub 3 Sans-Atout

HERVELD - Op donderdag 28 september heeft Harry Vens, de voorzitter van bridgeclub 3 Sans-Atout, zijn bestuursfunctie overgedragen aan zijn opvolger, Ton van Amsterdam.


Na zes jaar voorzitterschap, direct sluitend aan een korte periode penningmeesterschap, heeft Harry besloten dat de tijd rijp is voor een opvolger. Onder zijn leiding werd de digitale communicatie met de leden naar een hoger plan getild. Papier maakte plaats voor de elektronische weg. De website werd de informatiebron en was altijd up-to-date. De leden die nog niet over internet beschikten werden niet vergeten. Zij ontvingen de aankondigingen van bridgedrives, ledenlijst, wedstrijdkalender et cetera op papier.
Charismatisch en benaderbaar was hij elke donderdagavond ruim voor aanvang van de speelavond aanwezig. Ook in een bridgeclub met 144 leden ontstaan wel eens brandjes, echter, na hoor en wederhoor werden ze altijd geblust, waardoor uitslaande branden geen kans kregen. Harry had toekomstbestendigheid hoog in het vaandel zonder het hier en nu uit het oog te verliezen.

In zijn slotwoord bedankte Harry niet alleen de leden voor het in hem gestelde vertrouwen, maar legde hij met name de nadruk op de professionele en prettige samenwerking en de open communicatie met de andere bestuursleden. Ieder droeg zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. Ditzelfde gold ook voor alle commissieleden. Met een goed gevoel en vol vertrouwen droeg hij de hamer over aan Ton van Amsterdam en wenste hem naast plezier veel voldoening in zijn nieuwe functie.