Afbeelding
Foto:

Pompoenen snijden en opening dagbestedingslocatie

BETUWE - Op zondag 15 oktober verzorgt stichting Park Bredelaar voor de tweede keer een herfstfeest en viert hiermee het einde van het moestuinseizoen.

Voor jong en oud is er genoeg te doen, te beleven en te proeven. De kinderen kunnen onder andere pompoenen snijden, timmeren en zelf appelmoes maken. Ook kunnen de kinderen zelf een wafel bakken op houtvuur. Het herfstfeest wordt gehouden op het erf van Buitenplaats De Grote Bredelaar (direct naast het park).

Tijdens het herfstfeest zijn er demonstraties van onder andere wol vilten, kaarsen maken en speedcarving. Er is live muziek en er zijn verschillende proeverijen. Zo kan er bij de Streekfabriek worden geproefd van ambachtelijk gebrouwen streek- en bockbieren en zal het eten worden verzorgd door De Goesterij.

Om 14:00 uur zal wethouder Ron van Hoeven de feestelijke opening verzorgen van de nieuwe dagbestedingslocatie van Philadelphia. De dagbesteding is bedoeld voor mensen met geestelijke of lichamelijke beperking. De medewerkers kunnen werken in de moestuin, op het erf, op de geitenboerderij, streekkisten inpakken bij Rembert of in de keuken van De Goesterij. Er is altijd wel iets te doen op Buitenplaats de Grote Bredelaar.

Het erf is geopend van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis. Voor deelname aan de (kinder)activiteiten vragen we wel een vergoeding. Parkeren kan op de weilanden en erf van de Grote Bredelaar en is gratis.

Park Bredelaar is een van de pocketparken in Park Lingezegen en ligt aan de Breedlersestraat tussen Elst en Bemmel. Meer weten over Park Bredelaar, bezoek dan de website op www.parkbredelaar.nl.