Afbeelding
Foto:

Week van het Landschap in Doorwerth

REGIO - Van 14 tot en met 29 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. De twaalf provinciale Landschappen organiseren dan zestien dagen boordevol activiteiten voor jong&oud om natuur&cultuur dichtbij huis te beleven.

Geldersch Landschap & Kasteelen haakt van 16 tot en met 21 oktober aan met allerlei activiteiten in&rond de 7 opengestelde kastelen. Binnen deze week heeft elk kasteel een eigen dag, met onder andere rondleidingen, lezingen, excursies, speurtochten&nog veel meer.

Op maandag 16 oktober staat kasteel Doorwerth helemaal in het teken van de Week van het Landschap. Kinderen&hun (groot)ouders kunnen in het museum een speurtocht doen: ‘ik zie ik zie…’, speciaal voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen of ‘de ontdekkingstocht’, voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Verder is er een meet & greet met een vrijwilliger van het kasteel. Een vrijwillig educatief boswachter neemt u met behulp van een powerpoint-presentatie in vogelvlucht mee door Gelderland en in het bijzonder de omgeving van de Veluwezoom. Hij vertelt daarbij over het werk van GLK. En tenslotte kunt u deelnemen aan excursies naar de Duno, heuvel op en af.

Uniek vandaag: Spannende verhalenspeurtocht voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De kinderen gaan samen met kinderboekenschrijfster Ruth Frederiks op zoek naar de verborgen dieren en verhalen in en om het kasteel. Daarnaast kunnen kinderen ook de Appeltjesspeurtocht doen, die speciaal is ontwikkeld rondom de oogsttijd.

Uitgebreide informatie staat op: https://www.glk.nl/actueel/evenementen1/evenement/?bericht=3235.