Lezing in Heteren

over religie en geweld

HETEREN - Op woensdag 18 oktober wordt er in De Vloedschuur, Kerklaan 4a in Heteren een lezing gehouden met als titel 'Religie, haat en geweld'. Dr. Sam Janse, bijbelwetenschapper en publicist onder andere in het dagblad Trouw, zal een inleiding houden over dit actuele onderwerp en na de pauze het gesprek hierover leiden.

Recent verscheen van hem: ‘Is het de schuld van de Ene? In gesprek met Paul Cliteur en anderen over monotheïsme en geweld’. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur, koffie/thee kost 0.80 euro. Vrij entree, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Op deze avond gaan we terug naar de bronnen van het Jodendom, Christendom en Islam en ontdekken we hoe teksten en personen uit de oude tijden haat en geweld kunnen oproepen en welke tegenbewegingen vredestichtend werken. Religie is in staat om daden van grote zelfopoffering en naastenliefde in een mens te bewerkstelligen, maar evenzeer het vuur van totale vernietiging aan te wakkeren. Ook in onze tijd worden we hier mee geconfronteerd. Religieus geweld – we hopen er deze avond meer zicht op te krijgen.

Organisatie en informatie: regionale werkgroep V&T; www.gele-boekje.nl; Marryde Groot-de Bruin, 026 4722719, marry43@live.nl.