Afbeelding

Kleuter-vogelaars ontdekken de wereld met Jip en Janneke

BETUWE - Naar aanleiding van het thema ‘vogels en de seizoenen’ trokken de kinderen van groep 1 en 2 van de School met de Bijbel met hun bijzondere vogelkijker erop uit om verschillende vogels te spotten.

Speurend naar een tiental verschillende vogels, zoals mus, koolmees, ekster, kraai en roodborstje ontdekten ze samen met Jip en Janneke nog meer in de natuur. Hierbij werd gebruik gemaakt van de leskist ‘Ontdek de wereld met Jip en Janneke’ van het NME-Overbetuwe, die een ruim en gevarieerd aanbod van opdrachten en de daarbij behorende materialen bevat.

Aan de hand van geselecteerde opdrachten gingen de kinderen naast het spotten van vogels enthousiast de ‘kriebeldiertjes’ onderzoek uit. Andere ondekkende opdrachten waren ‘de wind horen en voelen’ en ‘een boombast zien en voelen met behulp van papier en wasco’. Zo lukt het de kinderen om verschillende vogelgeluiden te herkennen en te benoemen en ontdekten ze welke vogel weg was. Met dank aan ‘Jip en Janneke’, en de hulpvaardige ouders werd het voor de kinderen een gezellige en leerzame vogelaars-speurtocht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding