Afbeelding
Foto:

Sportdag Eben Haezer-School Lienden

LIENDEN - Elk jaar begint de Eben Haezer-School in Lienden sportief aan het schooljaar!

Afgelopen week zijn we dan ook met de hele school een ochtend alleen maar buiten te vinden! De kleuters op het schoolplein en groep 3 - 8 op de velden van FC Lienden.

Drielse Veer

DRIEL - Het Drielse Veer tussen Oosterbeek en Driel vaart nog steeds op alle dagen. Op de dag van de Airbornewandeling, 2 september zijn bijvoorbeeld ruim duizend mensen en fietsen overgezet!

Afgelopen zaterdag 9 september maakten ruim driehonderd Polentochtwandelaars van onze pont gebruik. De dienstregeling voor het hoogseizoen geldt tot en met 22 oktober van dit jaar en ziet er als volgt uit:

Maandag tot en met vrijdag 07.00 - 18.00 uur

Zaterdag: 09.00 - 18.00 uur

Zondag: 10.00 - 18.00 uur

Op 23 oktober gaat de dienstregeling voor het laagseizoen in. We varen vanaf die datum niet meer in het weekeinde. Van maandag tot en met vrijdag varen we dan 's ochtends en 's middags.

Inmiddels hebben de gemeenten Renkum en Overbetuwe een financiƫle bijdrage toegezegd voor de realisatie van een radarinstallatie op onze veerpont. Het radarplan ligt nu bij de provincie Gelderland, van wie wij ook om een bijdrage hebben gevraagd. Het streven van bestuur en schippers is er op gericht dat de pont nog voor het winterseizoen over radar zal beschikken. Op die wijze kan het veer dan ook tijdens mist blijven varen.

Informatie over het Drielse Veer staat op www.drielseveer.nl en Twitter: @drielseveer (voor de meest actuele vaarinformatie).

Afbeelding