Avond: Femme Fatale en Heilige Sebastiaan

ELST - Op vrijdag 29 september verzorgt kunsthistoricus Peter Smeets in de bibliotheek van Elst voor Creatief Collectief Elst de eerste thema-avond in dit seizoen.

De lezing heeft de prikkelende titel 'Voorstellingen in de kunst: Erotiek in voorstellingen van de Femme Fatale en van de heilige Sebastiaan'.

In kunstwerken zitten vaak verschillende complexe lagen in betekenis. Die worden pas duidelijk als je de verhalen, symbolen, attributen, personificaties en allegorieën kent en weet hoe deze in de loop van de geschiedenis worden gebruikt. Met die kennis is het dan logisch dat één van de meest afgebeelde heiligen, Sebastiaan, in de hedendaagse kunst nog steeds een grote rol kan spelen als homo-erotisch idool.

Peter Smeets werkte als docent kunstgeschiedenis en als opleidingscoördinator aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem (ArtEZ). Met zijn ruime ervaring als docent kan hij breed door de kunst- en cultuurgeschiedenis wandelen, serieus, geduldig, met humor en uitdagende standpunten.

Deze lezing is de dertiende in de reeks van thema-avonden die Creatief Collectief Elst organiseert. Ze zijn bedoeld ter verdieping van de eigen cursisten maar zeker ook voor andere belangstellenden. Om teleurstelling te voorkomen graag vooraf aanmelden: info@creatiefcollectiefelst.nl of 06 19324660. De Bibliotheek Elst ligt aan het Europaplein 1, Elst. Aanvang: 20.00 uur. Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage aan de uitgang.